הנהגת יום חינוך ארוך תשחרר את האישה הערביה מלחץ רב המופעל עליה בתחום תפקידיה בבית ובמשפחה ותאפשר לה לממש את צרכיה האישיים והמקצועיים

יום חינוך ארוך הוא צעד חיוני וחשוב לכלל הנשים ובתוכן הנשים הערביות, מאחר שהאישה נושאת באחריות לגידול הילדים ולניהול משק הבית ואף להשתתף בכלכלת הבית. נשים ערביות, כמו היהודיות, שואפות לטפח את הצד המקצועי שלהן ולהגשים את יכולותיהן האישיות, במקביל לאחריותן המקיפה על גידול והשגחה על ילדים. האפשרות לממש את צרכיה האישיים, מקצועיים, של האישה הערביה, בנוסף על הצורך הגובר להשתלב בשוק העבודה כדי לתרום להכנסת המשפחה, כרוכה בעבודה חלקית בקרבה לביתה. הנהגת יום חינוך ארוך תשחרר את האישה הערביה מלחץ רב המופעל עליה בתחום תפקידיה בבית ובמשפחה.

למרבה הצער, בשעה שאנו דורשות את יישום חוק יום חינוך ארוך נמצאת מערכת החינוך כולה בנסיגה קשה. נראה, שהמאבק העכשווי צריך להתמקד בהגנה על הקיים. בעוד שמספר התלמידים עולה בהתמדה, המשאבים: מבנים של כיתות לימוד, ציוד, סייעות לתלמידים נזקקים וכיוב', הולכים ומצטמצמים. התנאים הפיסיים במוסדות החינוך הערביים הם בלתי נסבלים. כעת, בעקבות פרסום פרטים על המלצות דו"ח ועדת דוברת, מתברר שיש כוונה לקצר את שבוע הלימודים. הציבור הערבי לומד בלאו הכי חמישה ימים בשבוע (יום ששי הוא יום המנוחה של המוסלמים) ולא קיבל כל פיצוי על התקצוב המפלה.

בתחילת שנות ה-70 למדתי בבית-ספר יהודי בפתח-תקווה. למדנו אז עד השעה 16.00, וקיבלנו ארוחת צהריים חמה. לעומת זאת, מה מקבל היום הנכד שלי במערכת החינוך? איפה ההבטחות של בנימין נתניהו, שהבטיח בעת היותו ראש הממשלה "מחשב לכל תלמיד"? אני קוראת לנתניהו, שר האוצר, לקיים את הבטחותיו וליישם את יום חינוך ארוך.


פטמה סרסור, רכזת נשים במט"י (מרכז לטיפוח יזמות), המשולש