תזונה נבונה עשויה למנוע שורה של מחלות אצל הנשים, אלא שהשפעתם של המעצבים התרבותיים של דימוי הגוף חזקה מהשפעתם של מומחי בריאות.

תחרות יופי מתרכזת ביופי של האישה והנערה, ומשכיחה מאתנו שהיא אדם בעל רגשות, חלומות ורצונות. התחרות יוצרת אשליות, בעוד שרק אחת זוכה בתואר היופי שאר המתמודדות נשארות עם תחושת כישלון ואכזבה מעצמן, תחושה שיש לה השלכות על בריאותן הנפשית והרגשית. כיוון שמלכות יופי צריכות להיות רזות במיוחד, נערות רבות עושות דיאטה בשיעור גבוה בהרבה מאשר נערים. ישראל מובילה בשיעורי בני נוער (ובפרט נערות, כאמור) המכורים לדיאטות. נראה, שהתרבות הישראלית דוחפת את הנערות להתרכז בדימוי הגוף שלהן. הלחץ הזה מביא אותן למאמץ רב בשמירת דיאטה, כדי להפחית ממשקלן. חלק מהן משתמשות בחומרים משלשלים, בהקאות ובכדורי הרזיה ללא השגחה רפואית. הדבר גורם לירידת לחץ דם, חולשה, אנמיה והפרעות אנדוקריניות בהורמונים. התנהגויות אלה גורמות להפרעות אכילה קשות, כגון: אנורקסיה, נוורוזה ובולימיה, אשר גוררות הפסקת המחזור החודשי ומשפיעות על פוריות האישה. דימוי הגוף של בני הנוער, ונערות בפרט, משפיע על כך שכרבע מהבנות מדווחות על תחושת חוסר אונים, חוסר ביטחון עצמי ותחושה של חוסר אושר. יש לתת את הדעת לתופעה זו ולהבנת הקשרים שלה עם התנהגויות סיכון אחרות, כמו למשל אלימות הנוער.

מעגלי ההשתייכות המרכזיים בחיי הנוער הם: בינם לבין עצמם – בריאות הגוף והנפש כוללת מערכת של דימויים עצמיים והערכה עצמית. בינם לבין אחרים – האחר הוא המשמעותי (במיוחד החברים) והם משפיעים על ההתנהגות. בינם לבין הסביבה – הפנמת ערכי התרבות ונורמות היופי שהן רזון מוגזם. המערכת הנורמטיבית משפיעה על הנוער באופן מיוחד. תזונה נבונה עשויה למנוע שורה של מחלות אצל הנשים, אלא שהשפעתם של המעצבים התרבותיים של דימוי הגוף חזקה מהשפעתם של העוסקים במקצועות בריאות. היופי צריך להיות מוגדר נכון. אומרת סוזן סרנדון, שחקנית הוליוודית: "אין לי יופי מהמם. יש לי יופי אנושי שנותן מעלות נוספות, שמשאירות רושם גדול – של שכל למשל, ויכולת ואומץ לבטא אותו ואישיות חזקה שלא מסתתרת וגם הרבה כישלון. כל זה מעניק לי הצלחה".


עאידה סעיד היא תושבת הכפר נחף